Mikä: 

Pörssin toiminnan järjestämisessä tärkeässä osassa toimivat jaostot, tiimit, toimihenkilöt, kerhot ja aktiivit. He mahdollistavat entistä laadukkaamman ja monipuolisemman tarjonnan kaikille Pörssin jäsenille. Kaikkien näiden pestien kautta avautuu myös enemmän mahdollisuuksia juuri sinulle päästä syvemmälle mukaan ainejärjestömme toimintaan. Samalla pääset myös itse oppimaan ja kehittämään tärkeitä taitoja esimerkiksi tulevaisuuden työelämää varten! 

Haku Pörssin tiimeihin ja kerhoihin. Pörssin sisällä toimii monia eri tiimejä ja kerhoja. Näihin kaikkiin on helppo ja erittäin matalakynnys hakea.  

Mihin ja miten voi hakea: 

TIIMIT: 

JSBE:N SOMETIIMI 

Tiedätkö, miten tavoittaa lukiolaiset yhteishaun kynnyksellä? Tykkäätkö ottaa kuvia ja videoita? Haluatko päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevia ja nykyisiä opiskelijoita kiinnostavaa ja puhuttavaa sisältöä kauppakorkeakoulun someen? 

Sometiimissä pääset tuottamaan sisältöjä JSBE:n Instagramiin yhteistyössä muiden tiimiläisten sekä JSBE:n viestinnän asiantuntijan kanssa. Haemme 2-4 uutta tiimiläistä, hae nyt!  

Mikä JSBE:n sometiimi?  

Tiimiläiset pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan kiinnostavaa ja uskottavaa sisältöä kauppakorkeakoulun Instagramiin @jyu_jsbe, sekä tarvittaessa muille somealustoille. 

Tavoitteena on luoda JSBE:stä kiinnostava ja opiskelijalähtöinen kuva Instagramissa ympäri vuoden. Tärkeimmät sesongit ovat yhteishaun aika sekä syksyn startti, mutta asiaa riittää koko vuodelle. 

Miksi hakea?  

Saat kokemusta sosiaalisen median toteutuksesta organisaation näkökulmasta. Tiimissä pääset harjoittelemaan sisältöjen suunnittelua ja käyttämään luovuuttasi. Tarjolla on opintopisteitä, sekä ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää markkinoinnin ja viestinnän oppeja käytännössä!  

Tiimi kootaan ja perehdytetään helmi-maaliskuun aikana, ja suunnittelu aloitetaan mahdollisimman pian. Julkaisuja tehdään säännöllisesti ympäri vuoden sovitussa tahdissa yhteistyössä viestinnän asiantuntija Petran kanssa. 

Oletko sinä sopiva JSBE:n sometiimiin?  

Olet! Tärkeintä on, että olet kiinnostunut oppimaan somesta, sisällöntuotannosta, viestinnästä ja Instagramin luomista mahdollisuuksista. Tehtävään ei vaadita aiempaa kokemusta, mutta kiinnostus ja ehkä jopa harrastuneisuus valokuvaukseen ja/tai videotuotantoihin on plussaa! Tiimin yksi tärkeimmistä tavoitteista on tuottaa uutta ja raikasta kuvamateriaalia somekäyttöön. 

Osallistuminen sometiimiin vaatii jonkin verran sitoutumista, mutta työmäärä ei ole kohtuuton (ja voit saada siitä pari opintopistettä hyvän kokemuksen lisäksi!). Pidämme vuoden aikana pari yhteistä suunnittelupalaveria, joissa sovitaan seuraavista sisällöistä ja niiden julkaisusta, muut hommat voit hoitaa omien aikataulujesi mukaisesti. 

Kuinka hakea?  

Hae tiistaihin 24.1 klo 23:59 mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen pj@porssiry.fi Kerro hakemuksessa, miksi sopisit tähän pestiin, millaista osaamista sinulla on tarjota ja millaisesta sisällöstä itse inspiroidut.  

Lisätietoja antaa JSBE:n viestinnän asiantuntija Petra Thuren, petra.t.thuren@jyu.fi. 

FIRMAMESSUTIIMI 

Mitkä Firmamessut? 

Firmamessut ovat ura- ja rekrytointitapahtuma, joka toimii opiskelijoiden ja yritysten kohtaamispaikkana. Firmamessuilla opiskelijoilla on loistava mahdollisuus hankkia tietoa työ- ja harjoittelumahdollisuuksista sekä luoda kontakteja useisiin mielenkiintoisiin yrityksiin. Messut järjestetään tammikuussa 2024 ja messujärjestelyjen suunnittelu aloitetaan jo kevään aikana onnistuneen tapahtuman luomiseksi. 

Vuonna 2022 Firmamessut peruttiin äkillisesti vallitsevan tilanteen vuoksi. Perinteisesti Firmamessut on kuitenkin järjestetty Agoran aulassa ja toivomme, että tämä onnistuisi myös vuonna 2023. 

Mitä firmamessutiimi tekee? 

Firmamessutiimin vastuulla on järjestää vuoden 2023 Firmamessut. Uudet tiimiläiset perehdytetään tehtävään edellisen vuoden tiimiläisten sekä hallituksen edustajien toimesta. Tiimiläisille annetaan paljon tilaa toteuttaa omaa näkemystään, mutta samalla heidän toimintaansa tuetaan vahvasti hallituksen puolelta koko tehtävän keston ajan. Älä siis säikähdä tehtävän vaativuutta, vaan hae rohkeasti mukaan, olit sitten ensimmäisen vuoden opiskelija tai pidemmällä opinnoissasi. 

Tehtäviin kuuluvat muun muassa: 

 • Messutapahtuman käytännön järjestelyjen suunnittelu ja toteutus 
 • Yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kontaktointi 
 • Messupaikkojen myynti 
 • Tapahtumasta viestintä ja markkinointi opiskelijoille, yrityksille ja medialle 
 • Tapahtumaseuranta ja budjetointi 

Miten hakea

Lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemus vpj@porssiry.fi 24.1 klo 23:59 mennessä. Uuden tiimin päättää nykyinen tiimi yhteistyössä Pörssin varapuheenjohtajan kanssa. Päätökset tehdään hakemuksien ja haastattelujen perusteella.

Lisätietoja antavat Anna Saarinen 050 447 2855 ja Milja Rantala 045 3176763

KAPRO 

Haku Kauppakadun Appron projektitiimin 2023 on auki 11.1.-24.1.2023 

Haluaisitko olla mukana järjestämässä Jyväskylän huikeimpia bileitä ja yhtä Suomen suurinta opiskelijatapahtumaa? 

Mikä Kapprotiimi? 

Kauppakadun Appron projektitiimi eli tuttavallisemmin Kapprotiimi vastaa kokonaan Kauppakadun Appron suunnittelusta ja toteutuksesta. Tiimi tulee koostumaan projektipäälliköstä ja viidestä jäsenestä, joilla kaikilla on omat vastuualueensa. Nyt haemme motivoituneita tekijöitä tiimiin, jotka ovat valmiina tekemään Kauppakadun Approsta 2023 Suomen parhaan opiskelijaelämyksen! Näin suuren kokoluokan tapahtuman järjestäminen opettaa paljon uutta tapahtumien järjestämisestä, organisoinnista ja on ainutlaatuinen kokemus opintojen ohella hyvässä seurassa. Lisäksi tehtävässä pääsee tutustumaan Pörssin toimintaan ja edustamaan Kauppakadun Approa pörssiläisille ja sidosryhmille. 

Vuodelle 2023 etsimme seuraaviin pesteihin tekijöitä: 

 • Lähtöpaikkavastaava

Vastuuna lähtöpaikkavastaavalla on lähtöpaikan toteutus, joka sisältää paljon yksityiskohtien huomioimista. Lähtöpaikka on kuin oma pieni tapahtumansa yhden isomman tapahtuman alla ja sen sisältöä pyritään kehittämään joka vuosi. Lähtöpaikan suunnittelua ja yritysyhteistyötä saa tehdä yhdessä tiimin kanssa. Tässä pestissä vain oma luovuus on rajana! 

 • Markkinointivastaava

Markkinointivastaavana vastaat tapahtuman markkinoinnista monipuolisesti sen eri tiedotuskanavissa sekä sidosryhmien kanssa toteutettavissa yhteistöissä. Pestissä pääset kehittämään suuren tapahtuman markkinointia ja rakentamaan Appron brändiä. Tehtävässä pääset hyödyntämään omaa luovuuttasi markkinoinnin suunnittelun ja sisällöntuotannon merkeissä! 

 • Ravintolavastaava

Ravintolavastaava hoitaa yhteistyön ravintoloiden kanssa. Tehtävänä on tehdä sopimukset ravintoloihin ja viestiä heidän kanssaan kaikesta approihin liittyen. Tämä on mielenkiintoinen kurkistus ravintolamaailman toiselle puolelle. Hyvät suhteet ravintoloihin on erittäin tärkeä osa onnistunutta tapahtumaa! 

 • Yrityssuhdevastaava

Yrityssuhdevastaavan vastuulla on hoitaa yritysyhteistyösopimukset tapahtumaan. Sopimuksia on paljon erilaisia ja joitakin tehdään yhteistyössä muiden tiimin jäsenten kanssa. Tässä tehtävässä pääsee kehittämään omia B2B-myyntitaitoja ja suunnittelemaan erilaisia yhteistyövaihtoehtoja. Tässä pestissä on erittäin hyvä mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti tapahtuman sisältöihin erilaisten yritysyhteistöiden kautta. 

 • Asiakassuhde- ja HR-vastaava

Asiakassuhde- ja HR-vastaavan vastuualueina on lipunmyynti, appropäivän työntekijät ja asiakkaat. Hyvät vuorovaikutustaidot ja paineensietokyky korostuvat tässä tehtävässä, sillä appropäivänä pääsee koordinoimaan ja ohjeistamaan muita. Lisäksi ennen syksyä ehtii tekemään myös paljon muitakin hommia. 

Mitä pestit edellyttävät?  

Tärkeintä pestissä suoriutumisessa on motivaatio ja oma-aloitteisuus sekä mahdollisuus sitoutua pitkäjänteiseen tekemiseen. Aiempaa kokemusta projektityöskentelystä ei tarvitse olla. Tehtävien työmäärä vaihtelee ja siihen vaikuttaa myös oma innostuneisuus ja aktiivisuus. Vaikka jokaisella tiimissä on omat vastuualueensa, niin hommia tehdään myös paljon yhdessä. Tiimin jäsenet auttavat myös toisiaan eikä ketään jätetä yksin pulaan. Tärkein asia siis on, että olet motivoitunut tekemiseen! 

Miten hakea? 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostiin projektipaallikko@kauppakadunappro.com. Kerro hakemuksessa mikä yllä oleva pesti sinua kiinnostaa eniten. Vastuualueista keskustellaan lisää myös haastatteluissa, jotka järjestetään pikimmiten hakuajan päätyttyä. Jokainen hakija haastatellaan joko etäyhteyksin tai livenä. Valinnat haastatteluiden jälkeen tekee vuoden 2023 projektipäällikkö. Haku tiimiin on auki 11.1.-24.1.2023! 

Kysymyksiä tai ajatuksia pesteistä? 

Pesteistä lisää voit kysellä tiimi- ja kerhohaun kyselyillassa, joka järjestetään Elossa 16.1. kello 18.00 alkaen. Paikalla on vuoden 2022 projektitiimin jäseniä ja nykyinen projektipäällikkö. Nykyiselle projektipäällikölle voi myös laittaa matalalla kynnyksellä viestiä esimerkiksi WhatsApissa. 

Lisätietoja: 

Salla Suomalainen 

Nykyinen projektipäällikkö 

044 2856126 

projektipaallikko@kauppakadunappro.com 

www.kauppakadunappro.com 

KERHOT: 

Pörsail 

Kiinnostaisiko purjehdus ja järjestötoiminta? ⛵️ 

PörSail eli Pörssi ry:n purjehduskerho etsii uusia tiimiläisiä! PörSail on perustettu vuonna 2020. Toimintamme lähtökohtana on alusta asti ollut tuoda yhteen purjehduksesta kiinnostuneita opiskelijoita ja mahdollistaa purjehdusta matalalla kynnyksellä. Toimimme yhteistyössä Jyväskylän Veneseuran kanssa, jonka avulla voimme tarjota purjehdusmahdollisuuksia Jyväskylässä. Tämän lisäksi käymme vuosittain Välimerellä ja viime syksynä olimmekin valloittamassa Kroatian saaristoa! Ensi syksyn reissu onkin jo varattuna😍 

Haluamme, että tiimiin hakevat henkilöt voivat sitoutua toimintaan ainakin vuoden 2023 ajaksi. Kerhon tehtävät eivät ole kovin aikaa vieviä, mutta toivomme henkilöiden olevan fyysisesti Jyväskylän suunnalla suurimman osan vuodesta. Työn ja vaatimusten vastapainona PörSail tarjoaa tiimiläisilleen mahdollisuuksia päästä purjehtimaan niin Jyväskylässä kuin muiden opiskelijapurjehdusjärjestöjen kanssa. Tiimiläisillä on myös varma pääsy vuosittaiselle ulkomaan exculle sekä eri Pörssi ry:n tapahtumiin, joissa olemme edustamassa. 

Vanhoista tiimiläisistä vuoden 2023 tiimissä ovat: 

Tiiminvetäjä: Hanna Isoaho 

Excursiovastaava: Eevi Leppänen 

Purjehdusvastaava: Lauri Virtanen 

Haemme mukaan 3-4 uutta tiimiläistä! 

Alta löydät tarkemmat tehtäväkohtaiset infot: 

 • Hakuprosessi etenee seuraavalla tavalla:  
 • Täytät tämän lomakkeen https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdrHVfWmZLO20RPUvpcj7LL3LLNb8dH54btza8-MQpZdpf4w/viewform?usp=sf_link
 • Kaikki hakijat haastatellaan   
 • Haastatteluja tullaan tekemään jo hakuaikana  
 • Haastattelut sovitaan Whatsappin kautta. Haastattelija(t) on yhteydessä hakijaan ja sovitaan yhdessä haastatteluaika. Haastattelut hoidetaan joko kasvotusten tai etänä riippuen haastattelijan ja hakijan aikatauluista.  
 • Nykyinen Crew tekee päätökset yhdessä mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä  
 • Jokaiselle hakijalle ilmoitetaan puhelimitse valinnoista 

Purjehdusvastaava:  

Merivettä hiuksissa ja liplttavat laineet. Kuulostaako tämä sinun jutultasi? Haemme purjehdukseen kykenevää henkilöä toiseksi purjehdusvastaavaksi. Hommaan perehdytetään etkä ole siinä yksin! Tehtävä sisältää JVS:n kanssa yhteistyötä, purjehduskurssien koordinointia ja hoitamista. Pestissä voi suorittaa oman taitotasonsa mukaisesti Kv-lupaan vaadittavia kursseja. 

Viestintävastaava:  

Oletko omimmillasi luodessasi visuaalisia haavemaailmoja feediisi? Koetko eläväsi, kun saat sen täydellisen kuvan julkaisuusi? Mikäli et koe näin, se ei haittaa, voit silti hakea meidän tiimiimme viestintävastaavaksi! Tehtävässä tulisit vastaamaan PörSailin Instagramin sisällöntuottamisesta ja päivittämisestä. Pestiin kuuluu myös ulkomaan excursion viestintä (ennen, jälkeen ja paikan päällä) sekä reissun aftermovien toteutus. Tässäkään tehtävässä ei tarvitse osata ennalta mitään, sillä muu tiimi auttaa ja opastaa tehtävässä. 

Sidosryhmävastaava:  

Viihdytkö Escin tanssilattialla ja tunnet jokaisen ainejärjestöaktiivin jo ennalta? Tässä tehtävässä tulisit toimimaan PörSailin linkkinä niin Pörssin suuntaan kuin muihin opiskelijapurjehdusseuroihin. Saimme kutsuja viime vuonna muiden opiskelijapurjehdusseurojen vuosijuhlille sekä kävimme purjehtimassa eri seurojen kanssa pitkin kevättä ja kesää. Tehtävään kuuluu näihin tapahtumiin osallistumisen järjestäminen sekä yhteydenpito näiden tahojen kanssa. Tehtävään sisältyy hyvä perehdytys, johon sisältyy tutustuttaminen myös muiden seurojen toimijoihin.   

Talousvastaava:  

Otatko kuitin kassalla? Mikäli et, se ei haittaa, mutta tästä eteenpäin otat. Etsimme talousvastaavaa vastaamaan kerhomme rahaliikenteestä. Vastuualueina on merkkimyynnin seuranta sekä kerhon rahaliikenteen haltuun ottaminen.Tehtävässä tulisit toimimaan Pörsailin ja Pörssin talousvastaavan välisenä linkkinä. Pestissä Kideapp tulee myös sinulle tutuksi! Kerhot aloittavat tiiviimmän toiminnan Pörssin kanssa talousasioiden tiimoilta vuoden 2023 aikana, joten pääset itse vaikuttamaan paljon siihen millaiseksi pesti lopulta muotoutuu.  

 

Pörski 

PörSki – Tiimihaku 2023 Haemme pörssin laskettelukerho PörSkihin kolmea uutta vetäjää! Pestit:  

1kpl Excuvastaava:  

Tehtävän kuvaan kuuluu jokatalvisen Alppiexcun suunnittelun järjestestämisen johtaminen muun tiimin avustuksella. 

 1kpl Tapahtumavastaava: 

Tehtävän kuvaan kuuluu PörSkin omien tapahtumien tapahtumien organisointi muun tiimin avustuksella. Tapahtumajohtaja on myös vastuuhenkilö mahdollisten PörSkin rastien suunnittelussa Pörssin omissa tapahtumissa.  

1kpl Viestintä-/mediavastaava: 

Tehtävän kuvaan kuuluu mm. PörSkin sosiaalisen median sisällöntuotanto, sekä tapahtumien promoaminen ja kuva- ja videomateriaalin tuottaminen. Viestintä/mediavastaava ei joudu hoitamaan kaikkea tätä yksin, vaan tehtävässä apuna on myös aiemmin PörSkissä toiminut mediavastaavamme Emma Laine. 

 PörSki on Pörssin alainen laskettelukerho, jonka jäsenet ovat Pörssin tapahtumissa mukana erityisesti fuksiviikoilla! Lisäksi Pörskin toimintaan kuuluu erilaisissa tapahtumissa mukanaoloa kuluvien lukukausien aikana, sekä omien tapahtumien järjestämistä. PörSkillä tehtävänä on myös pyörittää Pörssin kautta saatavia Laajavuoren kausikortteja. Vuoden isoin ja tärkein fokus on vuosittain järjestettävässä Alppiexcussa. Haemme tiimiimme kolmea uutta vetäjää! Hakemisessa tärkeintä ei ole huippuhyvät laskettelutaidot vaan se, että hakija on aidosti innostunut olemaan aktiivisesti mukana Pörssin ja PörSkin toiminnassa. PörSkihin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa voi kertoa mm. itsestään, taustastaan lajin parissa ja miksi haluaa olla mukana PörSkin toiminnassa. Toivomme, että hakemukseen sisällytetään myös tiedot siitä, miten aktiivisesti ja kuinka kauan hakija pystyy toimintaamme osallistumaan ja sitoutumaan (esim. lähteekö vaihtoon, joutuuko matkustamaan lukuvuoden aikana aktiivisesti muissa kaupungeissa, kuuluuko jaostoon tms. paljon resursseja vievään toimintaan). Toivomme myös, että hakijat esittäisivät vapaamuotoisissa hakemuksissaan mihin pestiin he mieluiten haluaisivat, sekä omat vahvuus ja osaamisalueensa, joista voisi olla hyötyä kerhotoiminnassa (esim. editointitaidot). Hakemukset suoraan PörSkin sähköpostiin: porski@porssiry.fi Lisäkysymykset ja tarkennukset voi esittää Tiimijohtajallemme Roope Heinolle, 0445668675 

 

PAR 

Pörssin Alaraudan tarkoituksena on järjestää helposti lähestyttävää frisbeegolfaiheista toimintaa sekä mahdollistaa heittoseuran löytämisen muista pörssiläisistä. Kerhomme on myös aktiivisesti mukana Pörssin toiminnassa esimerkiksi fuksiviikoilla. Kerhon vetäjänä pääsee siis järjestämään omia tapahtumia, osallistumaan Pörssin tapahtumiin ja frisbeegolfaamaan rennossa seurassa. Kerhomme hakee vuodelle 2023 neljää uutta vetäjää. Tämänhetkisiä rooleja ovat talous – ja kide.appvastaava, tapahtuma- ja yrityssuhdevastaava, somevastaava ja puheenjohtaja. Hakiessa kerhoomme hakijan ei tule tietää vielä, mitä roolia hän hakee. Uudet vastuutehtävät sovitetaan hakuprosessin jälkeen tuoreella kokoonpanolla ja mahdollisia uusia vastuita jaetaan sopiville hakijoille. Haku kerhoomme tapahtuu forms- lomakeella, jonka jälkeen haastatteluista sovitaan erikseen hakijoiden ja vetäjien kanssa. Infoa kerhon toiminnasta ja hakuprosessista löytyy Pörssin Alaraudan somesta. 

Hakuun liittyen voi ottaa yhteyttä Juho Kovaseen puh. 0442976711 

Sijoituskerho 

Haetaan sijoituskerhoon toista vetäjää.  

Sijoituskerho nimensä mukaisesti tarjoaa sijoittamisteemaisia asiatapahtumia pörssiläisille. Edistämme opiskelijoiden tietämystä ja osaamista sijoittamiseen liittyen. Tapahtumat ovat erilaisia puhujavierailuja, Pörssin varojen sijoittamista vuosittain sekä excursio (yleensä Helsinkiin) rahoitus- ja sijoitusalan yrityksiin. Näiden lisäksi on mahdollisuus keksiä uusia tapahtumia oman mielenkiinnon mukaan – eli melko vapaat kädet tässä hommassa. 

Hakemukset voi lähettää sijoituskerhon sähköpostiin (sijoituskerho@porssiry.fi). Lyhyt esittely itsestä ja siitä, miksi juuri sinä sopisit tähän pestiin. Aiempaa kokemusta tai sijoitustuntemusta ei tarvita, vaan tärkeintä on kiinnostus ja innokkuus tarjota pörssiläisille sijoitusaiheisia tapahtumia. 

Mikäli tulee kysyttävää hakuun liittyen, voi olla yhteydessä Masiin (0443265625) tai Oliviaan (0442145895).