Sidosryhmät

Pörssin useat sidosryhmät mahdollistavat entistä monipuolisen toiminnan tarjoamisen jäsenillemme. 

 

P&D on kaudella 2021-22 JYYn edustajiston suurin edustajistoryhmä kahdellatoista paikalla! Olemme puoluepoliittisesti sitoutumattomia ja kuulumme Järjestön Ääni -vaalirenkaaseen yhdessä Alvarin Unionin (AU) ja Luonnontieteilijöiden (LuoTi) kanssa. Aikaisempina vuosina edustajistoryhmämme toiminnasta vastasivat kaksi ryhmävastaavaa, mutta vuoden 2020 muutosten myötä P&D:n toiminnasta vastaa nykyään tehtävään valittu hallitus.

Edustajistoryhmänä olemme opiskelijoiden ja järjestöjen asialla – haluamme saada opiskelijoiden äänen kuuluviin niin ylioppilaskunnassa kuin yliopistossakin. Tämän takia olisikin ensiarvoisen tärkeää kuulla juuri sinun ajatuksiasi opiskelijan elämästä ja arjesta. Voit tulla mukaan vaikuttamaan edustajistoryhmän ja ylioppilaskunnan toimintaan, vaikka et olisikaan luottamustehtävissä.

 

Ryhmävastaavat:  Hilma Hintikka (044 2729257) & Violan Halmetoja (050 5672691)

Puheenjohtaja: Aku Buckbee (050 4946 949)

Seuraa toimintaa täältä:

JSBE säätiön tarkoitus 

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden tukisäätiö sr on vuonna 2018 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun (JSBE) opiskelijoita, kauppakorkeakoulua ja kauppakorkeakoulunopiskelijoiden ainejärjestöä Pörssi ry:tä. JSBE-Säätiö jakaa apurahoja ja stipendejä niin opiskelijoille kuin opettajillekin laadukkaan opetuksen ja oppimisen edistämiseksi. Säätiö on perustettu vuonna 2018 Onni Sairasen muistorahaston ja Pörssi ry:n lahjoittaman peruspääoman pohjalta, jotta opiskelijoiden ja opettamisen kehittämisen tukeminen vastaisi nykypäivän vaatimuksia ja toimintaperiaatteita. 

Mitä avustuksia säätiö jakaa opiskelijoille ja milloin?

Säätiö myöntää avustuksia opiskelijoille Pro Gradu-apurahan sekä Huippugradu-palkinnon muodossa. Pro Gradu-apurahan haku aukeaa aina syys-lokakuussa ja tarkemmat ohjeet siihen löydät säätiön nettisivuilta. Asettuakseen ehdolle Huippugradu-palkinnon saajaksi, opiskelijan ei tarvitse tehdä itse toimenpiteitä, vaan työnsä ehdolle asettamiseksi riittää gradun palauttaminen normaalisti JSBE:lle. Huippugradu-palkinnot jaetaan syyslukukauden alussa. 

Tutustu JSBE säätiöön ja sen tarinaan tarkemmin täältä.

NESU – Nordiska Ekonomie Studerandes Union

Haluatko uusia tuttavuuksia, mieletöntä menoa, mahtavia kontakteja tulevaisuuteen, useita sitsejä sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa? 

NESU-toiminta tarjoaa sinulle tämän kaiken! Verkostoitumisen kautta saadut tuttavuudet voivat tuoda sinulle niin iänikuisia ystävyyssuhteita kuin tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia.

NESU eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on perustettu 1950-luvulla edistämään pohjoismaisten kauppatieteiden opiskelijoiden välistä yhteistyötä. NESU toimii sekä kansallisella että pohjoismaiden tasolla tuoden jäsenensä yhteen seminaareihin, juhliin, asiatapahtumiin sekä muihin verkostoitumistapahtumiin. Aktiivista NESU-toimintaa on tällä hetkellä Suomen lisäksi Islannissa, Tanskassa ja Virossa. 

Suomessa toimii yhteensä 13 NESU-yhdistystä ja -toimikuntaa yhdessätoista kylterikaupungissa ympäri maata. Kattojärjestönä toimii NESU Finland. Jyväskylässä toiminnasta vastaa vuonna 2013 perustettu NESU-Jyväskylä ry, joka koostuu Pörssi ry:n ja Dumppi ry:n jäsenistä.

Näkyvintä toimintaa NESU:ssa on sitsaaminen. Akateemisia pöytäjuhlia järjestetään lähes viikoittain ympäri Suomen ja ne ovatkin helppo keino lähteä mukaan toimintaa. Vappuisin sitsaamaan pääsee useampana päivänä peräkkäin legendaarisella Wappurundilla ja kesäisin järjestetään Ruisrockin yhteydessä Ruissitsit.

Kahdesti vuodessa järjestetään viikon mittainen NESU-seminaari, joka kokoaa yhteen kyltereitä ympäri pohjoismaita. Nämä vuoden kohokohdat sisältävät päivittäisiä yrityscaseja sekä monipuolista iltaohjelmaa. Yrityscasejen pariin pääsee myös päivän mittaisissa Case Competition-tapahtumissa.

Kuinka lähteä mukaan NESU-toimintaan?

Liity NESU-Jyväskylä ry:n jäseneksi. Liittyminen on maksutonta. Sitseille ilmoittautuminen tapahtuu kutsussa tulevan lomakkeen kautta. NESU-Jyväskylän sähköpostilistalle liittyessäsi saat ajankohtaisimmat tiedot sitseistä sekä ilmoittautumisohjeet. NESU-Jyväskylä ry:n löytää myös sosiaalisesta mediasta. Jos NESU:n toimintaan, tapahtumiin tai muuhun vastaavaan liittyen tulee kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä NESU-Jyväskylä ry:n hallitukseen. Tervetuloa mukaan!

Petra Kolari

Puheenjohtaja – NESU-Jyväskylä ry

nesu-jkl@nesu.net

+358 44 989 4724

Nesu jäsenten ryhmäkuva

JES – Jyväskylä Entrepreneurship Society

JES eli Jyväskylän Entrepreneurship Society on opiskelijalähtöinen poikkitieteellinen yhteisö, joka edistää yrittäjyyttä ja tarjoaa alustan itsensä kokonaisvaltaiselle kehittämiselle.

Järjestämme vuosittain kymmeniä inspiroivia tapahtumia, kuten puhujatapahtumia, yrittäjyysohjelmia, excursioita ja brunsseja. Tapahtumissamme pääset oppimaan itsestäsi ja yrittäjyydestä erilaisten esiintyjien saattelemana aina Arman Alizadista Hjallis Harkimoon ja Sointu Borgiin.

Uusiin ihmisiin tutustuminen on tapahtumiemme tärkeintä antia, ja se on erityisen helppoa hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Kynnys tapahtumiimme osallistumiseen on pieni, sillä tapahtumamme ovat täysin ilmaisia ja niihin ovat tervetulleita kaikki taustasta riippumatta – kaveriporukalla tai yksin!

Jos siis poikkitieteellisyys ja ilmainen safka kiinnostaa, niin tsekkaa meidän nettisivut ja osallistu meidän tapahtumiin!

Seuraa:
Nettisivut:  jkles.fi
Liity JES:n jäseneksi:  jkles.fi/jasenyys/

Nesu jäsenten ryhmäkuva