VUOSIJUHLAT

Kokoonnumme viettämään vuoden kohokohtaa eli 53-vuotiaan Pörssi ry:n vuosijuhlia 5.11.2021.

Mitä tapahtuu?

Kokoonnumme viettämään vuoden kohokohtaa eli 53-vuotiaan Pörssi ry:n vuosijuhlia marraskuussa 2021. Vuonna 2020 fyysiset vuosijuhlat jouduttiin perumaan koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi, mutta juhlistimme Pörssi ry:tä ajankohtaan sopivalla tavalla vuosijuhla-liven muodossa. Tilanne vuoden 2021 vuosijuhlien osalta näyttää varsin toiveikkaalta ja silloin toivottavasti pääsemme juhlistamaan yhdessä Pörssiä myös vuoden 2020 vuosijuhlienkin puolesta!

Perinteisesti vuosijuhlat koostuvat cocktailtilaisuudesta, iltajuhlasta, iltajuhlien jatkoista sekä silliaamiaisesta eli silliksestä. Cocktailtilaisuudessa vuosijuhlien kutsuvieraat tervehtivät Pörssi ry:n istuvaa hallitusta. Iltajuhla koostuu pääosin puheista ja tervehdyksistä, lauluista, kolmen ruokalajin illallisesta sekä tunnustusten jakamisesta ansioituneille pörssiläisille. Iltajuhlan lopuksi pääsemme tanssiaistunnelmaan ja antaudumme tanssin pyörteisiin live-musiikin kera. Iltaa lähdemme jatkamaan iltajuhlapaikalta aina yön pikkutunneille asti. Silliaamiaiselle eli tuttavallisemmin sillikselle suunnataan vuosijuhlista seuraavana päivänä.

Mitä voin odottaa?

Vuosijuhliin olennaisena osana kuuluu erilaiset vuosijuhlaviikon aktiviteetit, joita tullaan järjestämään vuosijuhlaviikolla päivittäin. Edellisinä vuosina ohjelmaa on ollut aina vujuviikon liikunnasta vujusitseihin ja viininmaisteluihin. Samantyylistä sekä uutta ohjelmaa on myös luvassa vuodelle 2021, josta tulee vielä tarkempaa tietoa myöhemmin.

Vuosijuhlamme on pääosin suunnattu toisen vuosikurssin ja sitä vanhemmille opiskelijoille. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat pääsevät osallistumaan vuosijuhlatunnelmaan vuosijuhlaviikon erilaisissa tapahtumissa, sekä vujustaffin kautta, joka rekrytoidaan noin kuukausi ennen vuosijuhlia.

Tiedustelut vuosijuhlista:

Salla Suomalainen, juhlavastaava

juhla@porssiry.fi

+358 44 285 6126

Etiketti

Vuosijuhlille pukeudutaan vuosijuhlaetiketin mukaisesti. Miesten juhla-asuna on ensisijaisesti frakki, ja kengiksi valitaan mustat kiiltonahkaiset tai hyvin kiillotetut nahkakengät. Toisena vaihtoehtona miehille on tumma puku, joka on väriltään musta, tummanharmaa tai tummansininen. Tumman puvun kanssa käytetään valkoista kauluspaitaa ja solmion tulee olla hillitty. Lisää juhlavuutta saadaan liivillä, joka on puvun kanssa samaa materiaalia.

Nainen pukeutuu vuosijuhlassa täyspitkään, materiaaliltaan juhlavaan iltapukuun. Kengät sopivat väriltään ja materiaaliltaan pukuun, ja pitkille hiuksille tehdään juhlava, ylös nostettu kampaus.

Vuosijuhlissa käytetään akateemisia arvo- ja kunniamerkkejä. Niihin tarvittavaa Pörssin ainejärjestöjuhlanauhaa saa ostettua ennen vuosijuhlia toimistolta. Miehet kantavat ainejärjestönauhaa niin, että se laskeutuu oikealta olkapäältä alas vasemmalle. Frakin kanssa nauhaa pidetään liivin ja paidan välissä, ja tumman puvun kanssa nauha kulkee solmion päällä takin alla. Naiset taittelevat nauhasta ruusukkeen, joka kiinnitetään hakaneulalla pukuun vasemman rinnan kohdalle.