Fuksin muistilista

Oletko saanut opiskelupaikan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta? Onnittelut! Muutama asia on kuitenkin hyvä hoitaa kuntoon jo ennen opiskelujen aloittamista, jotta syksyllä voi paremmin keskittyä orientoitumiseen. Seuraavaan listaan on koottu tärkeitä asioita, mitkä on hyvä hoitaa.

1. Ota opiskelupaikka vastaan

Jotta voit aloittaa opiskelusi Jyväskylän yliopistossa, on sinun muistettava ottaa opiskelupaikkasi vastaan 15.7.2022 kello 15:00 mennessä. Opiskelupaikka otetaan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa. Saat opiskelupaikan vastaanotettuasi vahvistusviestin sähköpostiisi. Muista, että mikäli sinulle tarjotaan toivejärjestyksessä alempaa opiskelupaikkaa, ja olet varasijalla ylempiin, voit ottaa alemman paikan vastaan ja jäädä jonottamaan ylempiä paikkoja.

2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi Jyväskylän yliopistoon

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Saat tarkemmat ohjeet tästä sähköpostiin.

3. Rekisteröidy yliopiston palveluiden käyttäjäksi

Pääset käyttämään eri Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmiä, kun rekisteröidyt palveluiden käyttäjäksi. Saat tästä myös ohjeet sähköpostiisi. Sinulle aktivoidaan myös käyttäjätunnus, jolla voit käyttää esimerkiksi kirjaston palveluita.

4. Hae asuntoa

Yksiöille on Jyväskylässä suuri kysyntä, joten asuntoa etsiessä kannattaa olla hereillä! KOAS eli Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sekä Soihtu tarjovat opiskelijahintaisia asuntoja ympäri Jyväskylää. Varsinkin keskustan yksiöihin voi olla pitkät jonot, mutta esimerkiksi soluasuntoja on nopeasti saatavilla. Myös yksityiset vuokranantajat tarjoavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja asumiseen. JYY:n asuntopalsta on myös hyvä paikka asunnon etsimiseen tai eteenpäin vuokraamiseen.

5. Hae Kelan tukia

Tässä kannattaa myös olla nopeasti valmiina, sillä varsinkin loppukesästä opinto- ja asumistukihakemuksia tulee Kelalle käsiteltäväksi runsain määrin. Opintotukea tulee hakea viimeistään sen kuukauden aikana, miltä tukea haluaa nostaa. Jos siis haluat syyskuulta opintotukea, on sinun haettava sitä viimeistään syyskuun viimeisenä päivä. Muista, että vaikka hakemuksesi käsittely viivästyisi, tuki maksetaan takautuvasti siltä kuukaudelta, milloin olet hakemuksen jättänyt.

Muista myös maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu.

6. Tilaa opiskelijakortti

Opiskelijakortti on hyvä tilata ajoissa, jotta pääset heti opintojen alkaessa nauttimaan opiskelijaeduista. Opiskelijakortti on saatavilla myös sähköisenä omaan puhelimeen (Frank-sovelluksella), jolloin ei tarvitse odotella fyysisen kortin saapumista.

7. Tutustu Fuksikurssiin

Pörssi ry:n omasta lehdestä Pörssikurssista julkaistaan kesällä fukseille suunnattu Fuksikurssi. Lehti tutustuttaa sinut Jyväskylän opiskelijaelämään ja pörssiläisyyteen. Lisäksi lehti sisältää infoa tulevasta syksystä ja tarinoita kulissien takaa. Lehti lähetetään opiskelupaikan vastaanottaneille opintopolussa ilmoittamaasi osoitteeseen. Lehden voi lukea lisäksi täältä. Sivuilta voit lukea myös vanhoja Pörssikursseja.

8. Tutustu kursseihin

Lisätietoa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tarjoamista opintokokonaisuuksista ja kursseista löydät Yliopiston sivuilta. Opiskelu yliopistossa on vapaata, ja Jyväskylän yliopistossa on helppo tehdä tutkinnosta juuri omannäköisesi. Ensimmäisenä vuonna suositellaan opiskelemaan liiketoimintaosaamisen perusopintoja. Kurssivalintoja ei kuitenkaan vielä kannata miettiä liikaa, sillä tutorit kyllä auttavat, kun valintojen aika tulee.

9. Hae aiempien opintojen hyväksilukua

Mikäli olet suorittanut aiempia opintoja, mitkä voidaan hyväksilukea tutkintoosi, kannattaa tämä tehdä ensimmäisten viikkojen aikana. Opintojen hyväksilukemiseen tarvitset kurssikuvaukset ja opiskelutodistukset aiemmista opinnoistasi.

10. Liity Facebookissa Pörssin fuksit 22 -ryhmään

Facebook on yksi Pörssin tärkeimpiä tiedotuskanavia, ja Pörssin fuksit 22 -ryhmään tullaan julkaisemaan varsinkin fukseille tärkeää tietoa muun muassa syksyn tapahtumista. Ryhmään liittymällä pysyt helposti ajan tasalla ajankohtaisista fukseja koskevista asioista.

11. Varaudu elämäsi huikeimpaan syksyyn

Pörssi ry on yksi Jyväskylän suurimpia ja aktiivisimpia ainejärjestöjä, joten voit olla varma, että tapahtumaa riittää! Fuksiviikot ovat kiireisiä, ja uutta informaatiota tulee paljon, mikä voi välillä tuntua raskaalta. Muista kuitenkin ottaa avoimin mielin kaikki ilo irti syksystä, sillä tulet tutustumaan aivan huikeisiin ihmisiin ja luvassa on ainutlaatuisia kokemuksia ja lämpimiä muistoja.